بازدید: 132 بازدید
معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن

معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن در انتخاب رشته کنکور

رشته حقوق به طور قطع پر طرفدار ترین و جذاب ترین رشته، در گروه  علوم انسانی هست. برای همین اطلاع از بازارکار و شرایط این رشته و همینطور آخرین قبولی حقوق، برای دانش آموزان رشته انسانی میتونه بسیار جذاب باشه. معرفی کامل رشته حقوق

در ادامه این مقاله با رشته حقوق آشنا میشید و دید درستی نسبت به معایب، مزایا و شرایط این رشته بدست میارین. این مقاله در دوران کنکور و همچنین در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، میتونه برای شما مفید باشه.

اصلا رشته حقوق چیه؟ معرفی کامل رشته حقوق

در واقع به حقوق میاد به قوانین و مقرراتی که در روابط بین انسان ها ارتباط می پردازه. اینجوری بگم که به طور کلی ما دو نوع حقوق داریم. حقوق خصوصی و حقوق عمومی! حقوق عمومی مربوط میشه به روابط بین دولت و ادارات دولتی با مردم. اما حقوق خصوصی به روابط خصوصی بین مردم ارتباط پیدا می کنه.

خیلی از داوطلبان کنکور انسانی، هدفشون قبولی در این رشته و تبدیل شدن به یک وکیل کاربلد در آینده هست. وکیلی که می تونه وکیل دادگستری، وکیل منافع عمومی، وکیل صدمات شخصی ، وکیل بخش خصوصی، وکیل مهاجرت، وکیل برنامه ریزی املاک و یا وکیل دولت باشه. البته برای تبدیل شدن به یک وکیل حرفه ای، ابتدا باید شرایط قبولی حقوق را بدست بیارین، سپس با انتخاب رشته حقوق در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، در دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کنید.

معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن

توانایی های لازم برای قبولی حقوق

اولین و مهمترین شاخصه کسی که می خواد وارد رشته حقوق بشه، شجاعت هست. در کنار این، قدرت استدلال، خلاقیت ذهن و فن بیان خوب هم برای فردی که می خواد در آینده وکیل خوبی باشه لازمه! همونطور که خودتون هم میدونید، تمام مسئولیت یک کار یا پروژه بزرگ یک وکیل داشته وکیل داره و اون وکیل باید، تمام امور حقوقی و اداری پروژه رو پیش ببره. به همین دلیل این فرد باید دارای یک روحیه مسئولیت پذیر هم باشه.

اما فن بیان چه تاثیری کار یک وکیل داره؟ آیا برای قبولی حقوق باید حتما فن بیان عالی داشت؟ خب فردی که وارد این رشته و این حرفه میشه قاعدتا با افراد زیادی در ارتباط هست. پس برای اینکه بتونه با این افراد ارتباط خوبی برقرار کنه و تاثیر گذاری خودش رو نشون بده، باید فن بیان خوبی هم داشته باشه. تسلط وکیل روی الفاظ و عبارات خیلی مهمه! چون تاثیر گذاری کلام شخص رو به شدت افزایش میده.

دروس دانشگاهی حقوق

قبولی حقوق در دانشگاه دولتی مقطع کارشناسی

پس از انتخاب رشته کنکور سراسری و قبولی حقوق، شما وارد دوران تحصیلی کارشناسی این رشته میشوید. دوران کارشناسی رشته حقوق 4 ساله هست.دانشجو های این رشته باید در طول این 4 سال، 135 واحد درسی رو بگذرونن. از این بین 22 واحد دروس عمومی، 21 واحد دروس پایه، 87 واحد دروس تخصصی و 21 واحد هم دروس اختیاری هستن.

از جمله درس های تخصصی رشته حقوق میشه به این موارد اشاره کرد: حقوق اساسی، حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، حقوق بین الملل عمومی، حقوق سازمان های بین المللی، حقوق اداری، اصول فقه، حقوق تجارت، حقوق مدنی، جرم شناسی و …

گرایش های کارشناسی ارشد رشته حقوق

اگه شما بخواین بعد از گرفتن مدرک لیسانس خودتون ادامه تحصیل بدین، میتونید در بین گرایش های کارشناسی ارشد حقوق، یکی از این موارد رو انتخاب کنید: حقوق بشر، حقوق خصوصی، سردفتری اسناد رسمی، حقوق بین الملل، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری،  حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق عمومی، حقوق مالکیت فکری، حقوق محیط زیست، حقوق اقتصادی، حقوق تجارت بین الملل، معارف اسلامی و حقوق (گرایش حقوق خانواده)،

حقوق ارتباطات، حقوق تجاری اقتصادی بین المللی، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق حمل و نقل تجاری، فقه و حقوق تخصصی، فقه و حقوق خانواده، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، مدیریت اطلاح و کیفرهای قضایی، مدیریت نظارت و بازرسی، حقوق شرکت های تجاری، مدیریت دادگستری، حقوق دادرسمی اداری، حقوق خانواده، فقه و حقوق اقتصادی، حقوق نفت و گاز، حقوق مالی-اقتصادی، حقوق تجارت الکترونیکی، مدیریت ثبت اسناد و املاک، فقه و حقوق جزا، حقوق مالی.

قبولی حقوق در مقطع دکترا و گرایش های آن

اگه ارشد خودتون رو گرفتن و باز هم قصد ادامه تحصیل داشتین، این رشته 6 گرایش برای دکترا داره که می تونین یکیش رو انتخاب کنین. لیست گرایش های دکترای حقوق: حقوق نفت و گاز، حقوق عمومی، حقوق بین الملل عمومی، حقوق خصوصی، فقه و حقوق، حقوق جزا و جرم شناسی( معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن )

بازار کار رشته حقوق

مسلما یکی از مهمترین نکات در انتخاب رشته و قبولی حقوق، اطلاع از بازار کار این رشته است. بازار کار رشته حقوق کاملا بستگی به فعالیت و رزومه کاری شما در طول فعالیتتون داره. اگه شما در موارد اول کاری خودتون، وکیل ماهر و کاربلدی باشید، قطعا بازار کار و در آمد خوبی در انتظار شماست که البته برعکس این مورد هم صدق می کنه… معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن

فارغ التحصیلان رشته حقوق میتونن در آزمون های استخدامی مختلف شرکت کنن و به عنوان مشاور حقوقی در سازمان های دولتی مثل شهرداری ها، بخش داری ها، دانشگاه ها، بانک ها، وزارت خونه ها، ادارات ثبت اسناد و املاک، شرکت های خصوصی و … فعالیتشون رو انجام بدن. به این دلیل که همه بخش هایی که شخصیت حقوقی دارن، نیاز به مشاوره حقوقی هم دارن که این بخش ها شامل تمام ادارات و شرکت های دولتی و خصوصی میشه.

علاوه بر این شما می تونین دفتر اسناد رسمی، دفتر ازدواج و طلاق و یا یک دفتر وکالت خصوصی برای خودتون تاسیس کنین. اگه به هر دلیلی انجام دو مورد قبلی براتون مقدور نبود، می تونین به عنوان کارمند در یکی از این دفاتر حقوقی استخدام بشین. به این نکته هم باید اشاره کنم که پس از قبولی حقوق در مقطع دکترا و مدرک دکترا  اخذ مدرک آن از دانشگاه، میتونید به عنوان مدرس و استاد نیز  در یکی از دانشگاه های کشور مشغول به کار بشین.

درامد رشته حقوق

اگر بخوایم در مورد حقوق و درامد این رشته صحبت کنیم، به هیچ وجه نمیشه عدد مشخصی رو تعیین کرد. به این علت که درامد یک شخص فارغ التحصیل از این رشته به خیلی از عوامل بستگی داره. عواملی مثل سطح کاری، حوزه کاری، نوع پرونده، تعداد پرونده، سطح تحصیلات، رزومه تحصیلی و … .

به قولی میشه گفت پس ز قبولی حقوق و اخذ مدرک، شما باید خود اشتغال باشید. ارتباطات خوبی برقرار کنید، تبلیغات داشته باشید و همچنین در کارتون ماهر باشید. در  اما اگه بخوایم با توجه به تمام این ها و شرایط جامعه یک مقدار درامدی برای این رشته مشخص کنیم، میشه گفت درامد پایه یک وکیل حداقل 15 میلیون تومن در ماه هست.

دانشگاه های پذیرنده حقوق

تقریبا امکان قبولی حقوق و ادامه تحصیل در این رشته، در تمام استان های کشور موجود است. این رشته در انواع دانشگاه های دولتی، شبانه، آزاد و غیر انتفاعی و … دانشجو میگیره. اما مسلما قبولی حقوق در یک دانشگاه معتبر، شانس شما رو برای بازارکار بهتر در آینده و تبدیل شدن به یک وکیل حرفه ای بیشتر میکنه. پس پیشنهاد میکنم که صرفا به قبولی حقوق در یک دانشگاه سطح متوسط یا ضعیف بسنده نکنید. بدنبال کسب یک رتبه عالی، انتخاب رشته اصولی و در نهایت یک دانشگاه عالی باشید.

5 دانشگاه برتر حقوق در ایران:

دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان

مسیر قبولی حقوق

این رشته به دلیل تقاضای بالا، نیاز به تلاش و مطالعه مضاعفی داره. شما باید برای حقوق، هم برنامه ریزی مناسبی داشته باشین، هم انتخاب منابعتون باید در سطح عالی باشه و به قولی منابع استاندارد رو انتخاب کنین و در هر بخشی از مسیر کنکور، باید در بهترین حالت خودتون باشین. پس ما در ادامه این مقاله، به سراغ معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن برای انتخاب رشته انسانی و قبولی تضمینی رفتیم امیدوارم در آکادمی وصال کنکور بتونیم انتخاب رشته خوبی رو براتون انجام بدیم

معرفی کامل رشته حقوق از سختی تا درامد آن – انتخاب رشته قبولی حقوق

ادامه مطلب